Tresko fra Nederland

Det finnes mange rare ting av tre fra hele verden, den rareste av dem alle er kanskje treskoen fra Nederland.

Hvis man spør folk hva det første de tenker på når man sier Nederland, vil de aller fleste svare tresko. Barn er ofte forundret over fenomenet, og ler godt når man hører at det finnes s989dd2f5005f5e2bc0e9a3ad73272787ko av tre. Særlig komfortabelt kan det ikke være, men morsomt er det. Man skulle kanskje tro at tresko kun var et gammelt fenomen, som i dag brukes mest i markedsføring rettet mot turister. Går man rundt i Amsterdam kan man kjøpe tresko i alle slags varianter, fra nøkkelringer til vaser. Men det er faktisk sånn at tresko selges den dag i dag, for å brukes som faktisk fottøy. Mange store nettbutikker selger tresko på lik linje med andre sko.

Men det er langt fra første gang i historien det er populært med tresko. På 1960-tallet, da hippie-bevegelsen begynte å ta form, var det veldig populært med tresko. Motebildet florerte av disse skoene, og alle It-jente gikk med slike. Man kunne se de pryde både forsidene på moteblader og på gatene i motemetropoler som London og New York. Også her hjemme i Norge ble treskoene populære.

Cirka 2010 ble treskoene populære igjen, spesielt det svenske merket Swedish Hasbeens har mye av æren, eller skylden om du vil, for dette. Da ble det med ett populært å bruke en kombinasjon av tre og lær i produksjonen av tresko. Dette passet veldig godt sammen med boho-trenden som har vært en del av motebildet på hele 2000-tallet. Swedish Hasbeens fortsetter å være et populært skomerke den dag i dag, selv om det ikke er like populært med tresko som det var for bare et par år siden.

En ting er i alle fall sikkert, den tradisjonelle nederlandske treskoen er langt fra død.