Resirkulerer du papir?

Som du kan lese om et i annet innlegg på denne nettsiden, er papir laget av tre. Det er en omstendig prosess for å forvandle tre til papir, og nettopp derfor er det så viktig å resirecykling4rkulere papir. Det gjør denne prosessen enklere og mye mer miljøvennlig.

Mange blir dog usikker på hva man kan resirkulere og hva man ikke kan resirkulere. Før jul vises ofte kampanjer som opplyser folk om at innpakningspapir skal i restavfall, og ikke i papirresirkuleringen. Dette er viktig å huske på. Men hva med melkekartonger? De kan man fint resirkulere, og det samme gjelder plastkorken på disse kartongene. Det er det faktisk utrolig mange som ikke vet, så si det gjerne videre til familie og venner.

De fleste steder i Norge har gode resirkuleringsordninger, og det finnes ingen god grunn til å ikke resirkulere papir – fra aviser til pizzaesken. Og er det noe man lurer på hva resirkulering angår, kan man lett søke det opp på nett. Med andre ord, det finnes ingen unnskyldning for ikke å resirkulere både papir, plast og annet avfall.

Men man kan også gjenbruke papir. For eksempel synes mange det er fint å gjøre papir om til innpakningspapir, man kan henge om bilder fra magasiner på veggen, eller man kan lage julelenker til juletreet. Før du resirkulerer papiret, bør du altså tenke på om du kan lage noe gøy ut av det først.

Man kan selvsagt også bruke gamle aviser til å få futt i peisen på kalde vinterkvelder. Da er det fint å sitte rundt peisen med et deilig pledd, en kopp kakao og en god bok. Det er lett å glemme at dette er ting som faktisk er laget av tre, men de er i alle fall med på å skape en koselig stemning på slike kalde kvelder.