Ønsker du å jobbe som altmuligmann? Da er dette studiene du bør velge

Hvis du er glad i fysisk arbeid og har et ønske om og jobbe som en altmuligmann finnes det mange forskjellige muligheter. I dagens samfunn stilles det svært høye krav til kompetanse. Ønsker man en jobb som snekker, rørlegger eller vaktmester ønsker de fleste arbeidsgivere at man har en formell kompetanse. En jobb som vaktmester er noe mange ønsker seg. Det finnes mange arbeidsmuligheter i ulike borettslag, men også i kommunal sektor. På grunn av de varierende arbeidsoppgavene er det derfor viktig å ha den rette kompetansen. Utdanningsmuligheter vil du finne flere steder i Norge.

shutterstock_318611390Hva lærer du på en slik utdanning?

Det er flere grunner til at det er lurt og investere tid til å gjennomføre en vaktmesterutdanning. Et av målene for en slik utdanning er og tilegne seg kunnskaper og ferdigheter innen en rekke felt. I tillegg til at du vil få økt kunnskap om ulike byggeteknikker, går utdanningen ut på og tilegne seg kunnskap om forskjellige lover, forskrifter og HMS internkontroll. Mange velger denne utdanningen i voksen alder. Mye på grunn av at flere borettslag og kommunale avdelinger krever økt kompetanse. Og sette seg på skolebenken i voksen alder kan ofte by på startproblemer. Les mer på eldhusetfagforum.no om ulike studieteknikker.

Kanskje anleggsgarter er tingen?

Anleggsgartnerfaget er en annen utdanning for deg som liker og være ute og gjøre fysisk arbeid. Som anleggsgartner vil du oftest ha kommunen som arbeidsgiver. Typisk arbeid for en anleggsgartner vil være og drifte og vedlikeholde kommunens grøntanlegg – offentlige parker, fotballbaner, torg og kirkegårder. 4 år er det vanligste studieløpet – først to år på skolebenken, for så to år som læring i en relevant bedrift. Begge de to yrkene er svært fysiske og det vil derfor være lurt og være i fysisk god form, men igjen er dette to yrker der arbeidsoppgavene er veldig varierende.