Hva med bøker?

Man trenger faktisk trær for å lage papir, og man trenger papir for å lage bøker. Dette er noe mange ikke tenker på i hverdagen. Mange vil kanskje at det vil forurense mindre å lese e-bøker enn vanlige papirbøker, siden man sparer mange trær i prosessen. Men det er ikke så lett, datamaskiner og severe som drifter nettsider, tar veldig mye strøm – og vil ofte være mer skadelig for miljøet. Det er lurt å være oppmerksom på dette før man bestemmer seg for å kjøpe ett nettbrett eller laste ned en e-bok.

Hobbybøkerdsc_0038-1024x678

Det finnes et stort utvalg av bøker om trær for de som er interessert i skog, men det finnes også et enda større utvalg av hobbybøker for en hobbysnekker som liker å gjøre det selv. Man kan finne disse bøkene i de fleste bokhandlere, både på kjøpesenter og på nett. Ellers så kan man alltids også låne disse bøkene på biblioteket, men da bør man være obs på at det kan være litt ventetid før man får låne den boken man ønsker seg. Men det blir selvsagt billigere i lengden å låne bøkene på biblioteket enn å kjøpe de i butikken.

Ikke kast bøker

Kjøper du bøkene dine bør du passe på å gi de bort når du er ferdig med dem, eller i alle fall resirkulere de. Man skal aldri kaste bøker i søpla. Det beste er selvsagt å putte de i bokhylla, men mange velger kun å sette litterære verk der. Det er respektløst å kaste bøker, og ikke er det bra for miljøet heller. De er jo faktisk laget av dyrebare trær.

Sjekk blogger

Man kan også sjekke blogger istedenfor å kjøpe bøker. Det finnes flere blogger for en nysgjerrig hobbysnekker som ønsker å lære seg mer om hvordan man lager fine ting av tre.